maandag 30 maart 2020

up date corona maatregelen onderwijs:


Eeklo, 30/03/2020
Beste ouders
Vorige vrijdag kregen we nieuwe informatie over de duur van de schorsing van de lessen. De reeds doorgevoerde maatregelen blijven nog steeds van kracht maar worden verlengd t.e.m. zondag 19 april (einde paasvakantie). Deze periode kan eventueel nog met twee weken worden verlengd, maar hierover krijgen we later pas info.
Hier volgen enkele vragen en antwoorden over onze verdere schoolorganisatie:
§  Blijft de school voor opvang zorgen tijdens de paasvakantie?
Neen. Onze scholen zullen tijdens de paasvakantie NIET in opvang voorzien. We blijven echter wel bereikbaar via telefoon en mail.
Stad Eeklo neemt hierbij zijn verantwoordelijkheid en opent alle buitenschoolse kinderopvangfilialen (voor ons BKO Bukinop). Ouders die hiervan wensen gebruik te maken dienen zich hier voor aan te melden bij de desbetreffende BKO.
§  Wanneer gaan de lessen terug van start?
Voorlopig gaan de lessen niet door t.e.m. zondag 19 april. Dit kan mogelijks nog worden verlengd tot zondag 3 mei.
§  Worden wij op de hoogte gebracht wanneer de lessen terug zullen starten?
Ja, zeker! Vanaf wij de deuren terug mogen openen, zullen wij jullie hiervan via allerlei media op de hoogte brengen. Wanneer wij nieuwe richtlijnen ontvangen, geven wij deze ook zeker door.
§  Gaan de reeds geplande GWP’s nog door?
Alle GWP’s tot 3 mei gaan NIET door! U wordt snel op de hoogte gebracht omtrent de terugbetaling van reeds gestorte gelden.
§  Gaat de ‘Opencampusdag’ op 25/04 nog door?
Neen, deze ‘Opencampusdag’ gaat NIET door!! Eens we de lessen opnieuw mogen starten, bekijken we de mogelijkheid een alternatief schoolfeest/opendeur te organiseren.



§  Worden er nog ‘nieuwe leerpakketten’ voorzien voor de kinderen?
Ja, er worden nog ‘nieuwe leerpakketten’ voorzien voor de leerlingen. Deze worden zowel digitaal als op papier verspreid. Indien u graag over een papieren versie beschikt, dan kan u deze vanaf woensdag 1/04 komen ophalen op school.
Deze pakketten worden steeds voorzien van een uitgebreide planning. Deze is ontzettend belangrijk om de taakbelasting bij leerlingen onder controle te houden. Het is belangrijk leerlingen een gevarieerd en goed gedoseerd aanbod te geven van leertijd, beweegtijd en vrije tijd. Deze planning kan jullie hierbij helpen.
§  Mogen de vorige leerpakketten ter controle worden afgegeven?
Ja. Leerlingen die oefeningen hebben gemaakt en daarvan controle willen, kunnen deze uiteraard indienen. Gelieve je werk te voorzien van je naam en deze af te leveren op school (of indien mogelijk digitaal te versturen).
§  Krijgen de leerlingen een lente-rapport (lager onderwijs)?
Ja, de rapporten worden klaargemaakt door de klasleerkracht maar zullen pas na de paasvakantie aan jullie worden bezorgd. Aangezien de lessen al twee weken niet konden doorgaan, is een perfect afgerond rapport niet mogelijk. Toch willen wij alle ouders een zo goed mogelijk beeld geven van de resultaten en ontwikkelingen van de leerlingen van januari tot nu.
§  Hoe kan ik contact houden/krijgen met de klasjuf/-meester?
Alle juffen en meesters hebben reeds heel wat initiatieven genomen om met iedereen contact te houden (Facebook, Gimme, mail, telefonisch, …). Toch merken wij dat we nog niet van iedereen iets hoorden. Mogen wij iedereen aanmoedigen om op gelijk welke manier te reageren op de berichten van de klasjuf/-meester zodat we weten dat alle berichten goed bij jullie terechtkomen.
Jullie kunnen zelf ook steeds contact opnemen met de juf of meester via mail:
Kleuterklassen
Lagere klassen

lien.cocquyt@basisschool-detandem.be

Indien dit niet lukt, neem telefonisch contact op met de school via: 09/377.56.44
of via mail: kristof.de.baere@sgr23.be

Meer informatie?
·       Algemene info en veelgestelde vragen: www.info-coronavirus.be.
·       Heb je nog een vraag? Bel gratis 0800 14689 of mail info-coronavirus@health.fgov.be.
·
Met vriendelijke groeten.
Kristof De Baere
Directeur GO! basisscholen Eeklo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten