dinsdag 21 maart 2023

chocolade

 De Paasvakantie is in zicht. 
Dus ook Pasen, de lente, ..

We hebben er dit jaar voor gekozen om onze aandacht te richten op
chocolade!

Wat is het, hoe wordt het gemaakt, hoe smaakt het, 
is het gezond? 

We begonnen het thema met blindproeven. 
Alle kleuters verzamelen voor de klasdeur en komen 1 voor 1 binnen. 
Ze maken hun vinger nat en de juffen doppen hem in cacaopoeder. 
Wie durft proeven, wie vind het lekker, en vooral wie kan zwijgen, want 
iedere kleuter moet natuurlijk blindproeven. We mogen het niet verklappen.


Chocolade poeder, choco, chocolade met crunch, saus, verschillende soorten chocolade,...


Proeven is de boodschap!
Slecht 1 kleuter vind het maar niets al die chocolade. 
De andere kleuters hebben allemaal een voorkeur maar proeven 
van de verschillende soorten wil wel iedereen. 
En ja ook de juffen 😊



Wist je dat chocolade smelt door de warmte van onze handen of onze mond? 


donkere chocolade harder is dan de andere



De meeste kleuters liefst witte chocolade eten






Ook chocoladesaus gaan we proeven:



En door al dat proeven en praten krijgen we een idee. 
Wat als we nu eens onze favoriete chocolade snack meebrengen naar school
om te proeven en te tonen? 
Maar mag dit wel van de directeur? 
We nemen de telefoon erbij en bellen haar even. 
En wat blijkt? Ze is al in de kleuterblok. Zou ze de chocolade hebben geroken? 
We roepen ze er even bij en stellen haar de vraag of het mag. 


En .........
Het mag!
Voor 1 keer en als juf Kobie ook zelf mag komen meedoen. 😁
Dus nu donderdag 10u40 gaan we allemaal onze lieveling 'choco' snack meebrengen en proeven. 

Bij het nieuwe thema hoort natuurlijk ook een nieuwe inloop, 
maar hierover morgen meer. 











Geen opmerkingen:

Een reactie posten