dinsdag 16 juni 2020

en wat doen we ondertussen in de klas?

We zouden het bijna vergeten maar de 3de kleuterklas maakt zich op om naar het eerste leerjaar te gaan. Ze maken nog enkele werkjes, nemen een taalvaardigheidstoets,... We controleren enkele kennis elementen, kijken of ze hun potlood goed vasthouden, ze geconcentreerd kunnen werken,...



Ik heb de timmertafel deze week ook nog even buiten gezet. 
We experimenteren en kloppen er op los. 


Philip en ik testen ondertussen een spelletje uit. Als snel komen er nog kleuters meespelen. 







Ook de boom ontsnapt er niet aan. Zoals elk jaar moet ik toch ook even boos worden en uitleggen dat we kloppen en timmeren op de tafel en niet op bomen. et opmeten van de boom mag natuurlijk wel. 

 
Deze dames gaan dan weer aan de slag met de dominostenen. 

Ook dit jaar kregen we opnieuw elke week fruit van mama vitamientje. Ze had deze week bananen en watermeloen bij. Juf Tania was zo lief alles te snijden. 


Letterherkenning kan ook doormiddel van stempelen met de letterstempels. Ferre deed het prima!

In onze bak water deden we eerst een test. Wat drijft er en wat zinkt. We stemmen per voorwerp en kijken dan of we juist zijn. Marie heeft al snel door dat alles van hout drijft. Maar wist je dat papier ook even drijft? We gaan aan de slag met kruk, elastiek en papier en maken een mini boot. We bewegen deze voort door te blazen op ons zeil. Niet te hard want dan wordt ons zeil nat en vaart hij helemaal niet meer. In groepjes van 2 houden we een kleine wedstrijd. 



Dat sommige kleuters helemaal klaar zijn voor Juf Lien of Juf Saskia bewijst deze foto:


Deze knul bouwde helemaal alleen zijn naam op uit stokjes. We begonnen de spelen met letters herkennen en toen wou hij zijn naam eens proberen. Super!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten