zaterdag 23 september 2017

appeltje rond, appeltje gezond

Als afsluiter van de week mogen de kinderen nog even kiezen welk gerecht we klaarmaken met appels. 
Appelsap, appelmoes, appeltaart, appelcake,...
Na een stemming is het duidelijk appelcake komt uit de bus.

Ook wil ik nog iets anders proberen. Als ik de kleuters vertel dat ik eens appelchips wil proberen maken is er geen enkele kleuter die protesteert. 

De chips maak ik thuis.
Je haalt het klokhuis uit de appel, snijd de appel in hele dunne schijfjes. Deze leg je mooi open,
op een ovenschaal bedekt met bakpapier. En dan alles op 100 graden, 2 uur in de oven.
De dunne sneedjes komen er mooi krokant uit. De dikkere zijn iets slapper. 







Daarna maken we het deeg voor de cake. 
Wat moet er in ?
Eieren, boter, suiker en zelfrijzende bloem.
Ik nam drie eieren, legde ze in de weegschaal en gebruikte evenveel boter, suiker en bloem.
je mengt eerst de boter en suiker. Daarna doe je er de eieren bij. Roeren maar,
en dan als laatste de bloem. Nu heb je een gewone cake, dus voor een appelcake schillen we nog enkele appels (drie), en snijden de kleuters deze in kleine stukjes. 
We gaan voorzichtig aan de slag met snijmesjes. 
Amber had helaas een klein ongelukje.
Haar vinger stond in de weg. Gelukkig was het niet erg, en met een pleister vlug verholpen. 




In de namiddag stak ik de cake 40 min. op 220 graden in de oven, in de leraarszaal.
De andere juffen en meesters wreven reeds in hun handen. Yes, eten voor tijdens de teamvergadering deze avond. Helaas, voor hen want de kleuters lieten geen kruimeltje onaangeroerd.










Sorry, Alessio. Ik zie nu pas dat je er bent afgevallen van de laatste foto.
Oeps 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten