donderdag 10 januari 2019

Het zelfportret van kandinsky

We leren onze vriend kandinsky steeds beter kennen. Vandaag bekeken we een zelfportret van de kunstenaar. In het verhaal van gisteren had meneer kandinsky een bril en ook vandaag zien we die. Alleen heeft hij nu ook een baard en snor. Krullen vinden de kleuters best grappig. Er is immers niemand van onze jongens in de klas die krullen heeft. We zien ook een pijp weten Cas en Jaïro te vertellen. Dat is ongezond en moet buiten gebeuren. Ja meneer kandinsky moest u nog leven wordt u naar buiten verbannen door mijn kleuters. We zien ook dat het zelfportret in het zwart is en de achtergrond in verschillende tinten blauw. Donkere, sobere tinten.

Ook wij gaan een zelfportret maken. We zullen echter de moderne technologie hiervoor gebruiken. Maar eerst moeten we een achtergrond schilderen. We tekenen met zwarte stift willekeurige lijnen en schilderen de vlakken dan in. We letten er op dat twee aangrenzende vlakken niet hetzelfde kleur krijgen.

Best veel werk.

Morgen werken we verder.
Afsluiten deden we met een verhaal over een andere kunstenaar. Meneer Renee.
Denken jullie even mee over welke Renee dit kan gaan?

Op dinsdag gaan we naar het Smak museum. Brief zit in de schooltas. Ik heb pas gisteren bevestiging gekregen dus kon jullie niet eerder verwittigen. Sorry
Een ouder of grootouder die graag mee wil geef maar een seintje er kan nog iemand bij.

Morgen gaan we zwemmen! Vergeet de grote shopper niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten